טחינה אבו עייש, מיוצרת בשכם כבר מ1860, משמשת חומוסיות רבות בארץ. מצויינת להכנת חומוס בייתי. מתוך מבחן הטעימות: “טעם מאוד קלוי", “מאוזנת", “מרקם מצוין אחרי שפותחים אותה", “אגוזית" ו"משהו־משהו". טחינת עאייש - טחינה משומשום אתיופי קלוי. לא לגמרי מלאה אבל יוצאת יותר בז' והמרקם שלה גס יותר. טחינה יוצאת דופן ויש להוסיף לה מעט לימון ומלח וזהו ומים
אבו חרבי עייש דלי 17 ק"ג היא נהדרת להכנת חומוס, במיוחד אם מקפידים על "תהליך קר", כי הניואנסים העדינים בטעם של טחינה עייש לא שורדים חימום (היא לא נוטה יותר להיהרס מטחינה אחרת, אלא פשוט מאבדת קצת מהייחוד שלה).