ב-"טבע דלי" אנו מכינים אוכל טבעוני השואב מהטבע את אבות המזון החשובים לתזונה בריאה ומאוזנת . מטרתנו – להביא לצרכן הישראלי מוצרים איכותיים אשר אינם פוגעים בסביבה, שערכם התזונתי צועד יד ביד עם טעם מצוין ומחיר סביר. מאז הקמנו את החברה ב-1995, התרחב סל מוצרינו משמעותית, וכיום הוא כולל מגוון של מנות עיקריות וחומרי גלם לתבשילים, כריכים וסלטים.
"טבע דלי" מכינה סייטן, נתח עסיסי מהצומח על בסיס חלבון חיטה, המאפשר לבשל כל מתכון בשרי מוכר עם מוצר המהווה אלטרנטיבה מושלמת מבחינת מרקם וטעם. בנוסף, אנו מציעים מנות עיקריות על בסיס סייטן: שווארמה סייטן, בולונז סייטן וקבבים מסייטן. המנות נמכרות מצוננות וניתנות לחימום ולהגשה בתוך 5 דקות.
מקור הסייטן הוא במזרח הרחוק, שם התפתח והיווה מקור חלבונים עשיר ואלטרנטיבה לבשר עבור הנזירים הבודהיסטיים. במאה ה-20 צבר הסייטן אהדה רבה בארצות המערב, לא רק בקרב צמחונים, אלא גם בקרב חובבי אוכל בריא ומאכלים אקזוטיים. חומר הגלם העיקרי בהכנת סייטן הוא קמח חיטה. במהלך שטיפת הבצק מתמוססות הפחמימות במים, והחלק החלבוני נשאר ונותן לסייטן את מרקמו הנפלא. הסייטן משמש כמנה עיקרית ייחודית צמחונית, ומהווה מקור עשיר לחלבון מהצומח, נטול שומן ועשיר בסיבים תזונתיים. יתרונות תזונתיים אלו בצירוף עם טעמו הניטראלי ומרקמו הייחודי מציבים אותו כחומר גלם מובחר במטבח. מרקמו העסיסי סופג טעמים בקלות והוא אינו מתכווץ בבישול. הסייטן כבר מוכן לאכילה ולכן לא צריך להקדיש לבישולו זמן ארוך. הבישול הנוסף תורם למרקם ומעשיר את ספיגת הרטבים. מרקמו הייחודי מאפשר את בישולו במגוון צורות.