רסק תפוחים עשוי מתפוחים קלופים או לא קלפים שבושלו בסיידר תפוחים או במים ונטחנו . בעבר באמצעות הרסק שימרו את התפוחים באמצעות לימון וסוכר מעונה לעונה. היום ניתן למצוא מס' סוגים בחנויות: רסק ממותק , לא ממותק , בקופסאות שימורים,בקופסאות פלסטיק, עם תבלינים או בשילוב עם פירות נוספים. לרוב מוסיפים חומרים משמרים למינהם או סוכרים כמו סוכר, סירופ תירס או סוכרלוז , כדאי להקפיד לקרוא את התוויות ולוודא כי הרסק אינו מכיל חומרים משמרים או סוכר. כוס רסק תפוחים מכילה 2.7 גרם סיבים תזונתיים שהם כ- 11% מהתצרוכת היומית המומלצת 2.4 מ"ג ויטמין C , שהם 4% מהתצרוכת היומית המומלצת בנוסף התפוחים מכילים חומרים נוגדי חימצון היעילים במניעת מחלות . תפוחים יוצרים תגובה בסיסית בגוף. ולכן מומלצים לפי הרפואה הטבעית לשילוב בתפריט היומי למניעת מחלות כמו דלקות פרקים, קנדידה, בעיות עור, אבנים בכיס המרה ועוד. רסק התפוחים מחליף באפייה הטבעונית ביצים, רסק טבעי ולא מעובד מקנה טעם ומרקם
חמאת בוטנים "אגוזי אדמה". שקד תבור.
כשרות -כשר פרווה, רבנות אור עקיבא, בד"צ העדה החרדית.
הבוטנים שייכים למשפחת הקטניות, הם מכילים :
26% חלבון שאינו מלא ו 49ֵֵ% שומן טבעי, נטול כולסטרול.
אכילת בוטנים קלויים תספק תחושת שובע לאורך זמן, מאזנת את רמת הסוכר בדם ונותנת הרגשת חיוניות טובה.
הבוטנים מכילים ויטמינים מקבוצת B ומינרלים, כגון אשלגן, אבץ, מגנזיום נחושת וסידן.
ממרח אגוזי אדמה שלנו, טעמו מושלם. מומלץ למריחה על פריכית או לחם.
לאכול בהנאה ובכיף
סילאן טבעי שקד תבור הינו מיצוי תמרים מרוכז, עשוי 100% תמרים מובחרים.
התמרים ידועים כבעלי ערכים תזונתיים גבוהים, עשירים במינרלים טבעיים, סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון. כמו כן, נמצא כי, תכולת הסוכרים והקלוריות בסילאן הטבעי, נמוכה בכמה עשרות אחוזים מתכולת הסוכרים והקלוריות הקיימים בסוכר.
לפני 30 שנה הגיע דיוויד אלין, אלינגהם במקור, מאנגליה לרמת הגולן ונשאר שם כדי לגדל דבורים. המכוורות שלו, שמהן הוא רודה דבש פרחי בר הזוכה לקונסנזוס מפה לפה של שוחרי הטעם הטוב, פרושות מדרום הרמה ועד למרכזה. בקיץ מופק מצוף הפרחים - בעיקר דרדרים ומיני קוצים אחרים - דבש בהיר ובעל ארומה פרחונית נעימה. בחורף מופק דבש בצבע ענבר כהה בעל ארומה כבדה ומשכרת, אבל רק הדרוזים, שיודעים פרק או שניים בהלכות דבש טוב ומגיעים כדי לקנות את הדבש של דיוויד, יודעים לזהות בטעמו את עקבותיהם של פרחי הזעתר, התימין ועשבי הבר.
לפני 30 שנה הגיע דיוויד אלין, אלינגהם במקור, מאנגליה לרמת הגולן ונשאר שם כדי לגדל דבורים. המכוורות שלו, שמהן הוא רודה דבש פרחי בר הזוכה לקונסנזוס מפה לפה של שוחרי הטעם הטוב, פרושות מדרום הרמה ועד למרכזה. בקיץ מופק מצוף הפרחים - בעיקר דרדרים ומיני קוצים אחרים - דבש בהיר ובעל ארומה פרחונית נעימה. בחורף מופק דבש בצבע ענבר כהה בעל ארומה כבדה ומשכרת, אבל רק הדרוזים, שיודעים פרק או שניים בהלכות דבש טוב ומגיעים כדי לקנות את הדבש של דיוויד, יודעים לזהות בטעמו את עקבותיהם של פרחי הזעתר, התימין ועשבי הבר.