מיץ ענבים (נקרא גם תירוש) הוא מיץ המופק מענבים שאינו עובר תהליך תסיסה, ועל כן לא נוצר בו אלכוהול כמו ביין. משקה זה הוא תוצר חדש יחסית, שאופן הכנתו לא היה ידוע בעבר בשל העובדה שהיה קושי לשמר את הענבים לאורך זמן מבלי שיווצר תהליך התסיסה שהופך את השמרים לאלכוהול, או מבלי שהמשקה יתקלקל כתוצאה מהפעילות החיידקית שמתרחשת במשקה הענבים לאחר שנסחט. עד להמצאת הפסטור בעת החדשה, ניתן היה לשתות מיץ ענבים בסמוך לבציר ודריכת הענבים בגת. בישראל נהוג לכנות בשם "מיץ ענבים" גם משקה ממותק בטעם ענבים, אשר אין קשר בינו לבין הפרי למעט טעמו הדומה