אגוז לוז, הנקרא גם 'אגוז אִלְסָר' או 'בונדוק' (בערבית), הוא שיח נשיר גבוה שמוצאו מאירופה ואסיה. אגוזי הלוז גדלים באשכולות על השיח. כשהאגוזים מבשילים, הפרי הגדול והשעיר נפתח, והאגוז נושר לאדמה, מוגן בקליפתו הקשה. לשיח הלוז אורך חיים גבוה במיוחד והוא מספק אגוזים במשך מאות שנים. לאגוז עצמו קליפה דקה שעטופה במעטה מגן עבה. את האגוז צורכים חי או קלוי. עיקר השומן באגוזי הלוז הוא שומן חד-בלתי רווי, זהו סוג השומן שצריך להוות את עיקר צריכת השומן שלנו. הם עשירים בויטמין E, בברזל (עשרה אגוזי לוז מכילים ברזל כמו ירך עוף אם כי הספיגה טובה יותר מבשרים), במגנזיום ובפיטוסטרולים. גיוון התפריט באגוזי לוז מאפשר שמירה על בריאות הלב ועל רמות תקינות של שומנים בדם. השילוב של סוג השומן, ויטמין E שמשמש כנוגד חימצון והפיטוסטרולים מסייע במניעת מחלות לב וכלי דם