טחון טבעוני ניתן לשלב במגוון מנות, בין אם מדובר בצלייה, טיגון, בישול או אפיה. הוא מומלץ במיוחד להכנת בורגרים, קבבים וקציצות ברוטב. אין צורך להוסיף שום חומרים "מדביקים" למוצר- וברגע שהמוצר מתחמם היטב הוא "נתפס" ואינו מתפרק, בניגוד לקציצות טבעוניות אחרות. עם זאת, מומלץ להוסיף לטחון תוספות כיד הדמיון: עשבי תיבול, בצל ושום מטוגנים או צנוברים. המרקם המעולה והעסיסי בשילוב עם רכיבים איכותיים, כגון סויה, סייטן וחיטת כוסמין, יוצרים את המנה העיקרית האולטימטיבית. ניתן לשלב גם בלזניה, מעל פיצה או בתוך קובה.