שמרים הם סוג של פטרייה והם אתנו כבר המון זמן, יש המשערים שהשימוש בשמרים נעשה עוד בתקופת המצרים והשומרים שכבר אז יצרו מהם בירה, ואף בתנ"ך מוזכר שימוש בשמרים. הראשון שראה אותם במקרוסקופ הוא אנטוני ואן לוונהוק ב 1680 אחריו מדען בשם מילר גילה בתוך הבירה יצורים חיים מוזרים שאוהבים להתרבות בתנאים מסוימים, לואי פסטר זיהה את השמרים כמיקרואורגניזמים שיודעים להפוך סוכר לאתנול ע"י תהליך תסיסה . בשנות ה 90 השמרים היו הראשונים שקבלו את הכבוד למיפוי גנטי מלא. שמרים נמסים 500 גרם
סיבות טובות לבחור בממרח אגוזי הלוז של נוציטלה: - ללא צבעי מאכל או חומרים משמרים. - מקור לסיבים תזונתיים. - מקור לסידן וזרחן. - טעם עשיר ומיוחד. - ללא שומן מוקשה. - ללא כולסטרול. - ללא גלוטן. רכיבים: סוכר , ממרח אגוזי לוז (18%), שמן חמניות, אבקת וחמאת קקאו, ליציטין, וניל.