השקדים, פרי עץ השקד ,מכילים סידן, ברזל, ויטמין E, מגנזיום, אשלגן, חלבונים וחומצות שומן רב-בלתי-רוויות. הם תורמים לבריאות הלב וכלי הדם – ההשפעה הבריאותית נובעת מהרכב חומצות השומן המסייעות בהורדת כולסטרול . השקדים גם מסייעים להורדת לחץ דם, מחזקים את העצמות ומאזנים רמות סוכר. השקדים מקלים על צרבות ובחילות ומומלצים לנשים הרות. בגלל תכולת הויטמינים, המינרלים, החלבונים, חומצות השומן והפיטוכימיקלים (חומרים בעלי יכולת למנוע התפתחות סרטן) הם מתאימים לכאלה שמשקלם נמוך ולחולי סרטן. שקדים יכולים לשדרג כל ארוחה – תוספת לסלט בשלמותם, גרנולה ביתית, קמח שקדים לציפוי כדורי שוקולד, עוגיות שקדים, מרציפן , גבינת שקדים וממרחים ועוד . כדאי לדעת, קליפת השקד מכילה ציאנידין: חומר הקוטל תאי סרטן ולא פוגע בתאים בריאים. כדאי לאכול את השקדים במצבם הטבעי, לא קלויים או מומלחים, ורצוי להשרות במים למס' שעות. כך תוכלו ליהנות מכל היתרונות התזונתיים שלהם 7 שקדים בגודל בינוני שווה למנה אחת של שומן (50 קלוריות) כמו 1 כפית שמן. 578 קלוריות ל-100 גרם. שילוב של שקדים במינון נכון בתפריט