צימוק אוזבקי נחשב הצימוק השחור הטוב בעולם. מיובש באופן טבעי בשמש. ללא תוספת סוכר וחומרים משמרים. טוב לאפייה, תוספת לאורז או סתם לאכילה. צימוקים יכולים להיות חטיף אנרגיה ולספק במהירות סוכר זמין -מונעים נזקי חימצון בתאים, וגם הם מכילים את המינרל בור, אשר חיוני למניעת אוסטיאופורוזיס. -אשלגן חיוני למניעת יתר לחץ דם ולהפחתת הסיכון למחלות לב. -ויטמין B6 משתתף בניטרול הומוציסטאין, חומר אשר מעלה סיכון למחלות לב וכלי דם. - הסיבים שבצימוקים נמצא כמסייע בהורדת רמות הכולסטרול. -בהפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס ובהקלה על חלק מהתסמינים של “תסמונת המעי הרגיש”.
שזיף הוא עץ נשיר שפירותיו נאכלים טריים, מבושלים (להכנת קינוחים, לפתנים או ריבות), מיובשים או ממוצים (לצורך הפקת מיץ). שזיפים מיובשים עשירים באשלגן ובסיבים תזונתיים. זהו גם אחד הפירות העשירים ביותר בנוגדי חימצון. שזיפים יבשים עשירים גם בבור, מינרל שחשוב למניעת אוסטיאופורוזיס. אכילת שזיפים יכולה לסייע במניעת נזק חימצוני לתאי המוח, לשומנים בדם ולקרומי התאים ובכך להגן מפני בעיות בתפקוד המוח, לרבות בעיות זיכרון, מחלות לב וכלי דם וסרטן. השזיפים מסייעים נגד עצירות בזכות תכולה גבוהה של סורביטול (סוכר אלכוהולי בעל אפקט משלשל).
פירות מיובשים בכללותם נחשבים לממתק של הטבע. הם נחשבים לבריאים ומשמשים כתחליפים מתוקים וכחלק מאורח חיים בריא. עם זאת, חשוב מאוד להיות מודעים לאופן הבחירה והקניה של הפירות המיובשים ולכך שאכילת פירות מיובשים אינה מומלצת לכולם. ייבוש הפירות התחיל בימי קדם במטרה לשמר את המזון בהיעדר אמצעי קירור על מנת שניתן יהיה להינות מהפרי גם מחוץ לעונתו. הייבוש מעלה את ריכוז הסוכר בפרי בכ- פי 5 ובכך מסייע בשימורו באופן טבעי. כמובן שבשל העלייה בריכוז הסוכר, עולה הערך הקלורי של הפרי היבש באופן משמעותי. בימינו, רק חלק קטן מהפירות היבשים מיובשים בתהליך טבעי ובכך שומרים על ערכיהם התזונתיים. כדי לזרז את תהליך הייבוש, להאריך את חיי המדף שלהם ולשפר את צבעם חלק מהפירות היבשים מטופלים בחומרים משמרים מכילי גופרית (סולפיטים וסולפאטים) ולא זאת בלבד שאינם שומרים על ערכיהם התזונתיים אלא שלעיתים הם אף מזיקים. לכן מומלץ מאוד לקנות פירות יבשים אורגניים. הפירות המיובשים הלא אורגניים בד"כ יהיו בעלי ברק חזק יותר מהאורגניים. את ההבדל הגדול ביותר ניתן לראות במשמשים. המשמשים הלא אורגניים הינם בעלי צבע כתום זרחני ואילו האורגניים, אלו המיובשים גם באופן טבעי וללא תוספות, הם בעלי צבע חום כהה.
לאגוזי המלך ערכים תזונתיים נוספים שיתרמו לבריאות גופכם: שילוב אגוזים בתפריט היומי יכול לסייע בהפחתת רמת הכולסטרול הרע בדם, מהגורמים הראשיים למחלות לב. האגוזים מכילים שומנים בריאים ומפחיתים את הסיכון להצרה בעורקים שעלולה להוביל להתקף לב.
עץ הקשיו הוא עץ בגובה נמוך-בינוני (כ-12 מטרים), ירוק עד, בעל גזע מפותל. עליו בשרניים וגדולים (לעתים עד גודל של 22 על 14 ס"מ), צורתם אגסית והם מסודרים בספירלה סביב הענפים. הפרחים מסודרים בתפרחת מרובת פרחים מקובצים ובעלת צורה חרוטית, כאשר כל פרח בעל חמישה עלי כותרת קצרים (7 מ"מ לערך). מתוך עלי הגביע של הפרח מתפתח פרי מדומה גדול ובעל צורת אגס, הקרוי לרוב "תפוח קשיו". הוא אכיל ובעל בשר רך ומתוק, המוקף קליפה עדינה, ואינו מכיל גרעינים. על אף שהוא נחשב כמעדן באזור ברזיל, הוא אינו מגודל לייצוא היות שאינו משתמר היטב במסע - כעבור 24 שעות מרגע הקטיף מתחיל תפוח הקשיו לתסוס[1]. מיץ הקשיו נמכר לרוב בברזיל ופופולרי מאוד (כמו מיץ תפוזים בישראל למשל). מפימת הפרי, היכן שהיה הפרח, מתפתח הפרי האמיתי של העץ - בית גלעין דמוי אגוז. זהו אגוז הקשיו, שמבחינה בוטנית אינו נחשב כאגוז, אלא כפרי הדומה לשקד. ללא עיבוד, אגוז הקשיו אינו אכיל. רעילות
השקדים, פרי עץ השקד ,מכילים סידן, ברזל, ויטמין E, מגנזיום, אשלגן, חלבונים וחומצות שומן רב-בלתי-רוויות. הם תורמים לבריאות הלב וכלי הדם – ההשפעה הבריאותית נובעת מהרכב חומצות השומן המסייעות בהורדת כולסטרול . השקדים גם מסייעים להורדת לחץ דם, מחזקים את העצמות ומאזנים רמות סוכר. השקדים מקלים על צרבות ובחילות ומומלצים לנשים הרות. בגלל תכולת הויטמינים, המינרלים, החלבונים, חומצות השומן והפיטוכימיקלים (חומרים בעלי יכולת למנוע התפתחות סרטן) הם מתאימים לכאלה שמשקלם נמוך ולחולי סרטן. שקדים יכולים לשדרג כל ארוחה – תוספת לסלט בשלמותם, גרנולה ביתית, קמח שקדים לציפוי כדורי שוקולד, עוגיות שקדים, מרציפן , גבינת שקדים וממרחים ועוד . כדאי לדעת, קליפת השקד מכילה ציאנידין: חומר הקוטל תאי סרטן ולא פוגע בתאים בריאים. כדאי לאכול את השקדים במצבם הטבעי, לא קלויים או מומלחים, ורצוי להשרות במים למס' שעות. כך תוכלו ליהנות מכל היתרונות התזונתיים שלהם 7 שקדים בגודל בינוני שווה למנה אחת של שומן (50 קלוריות) כמו 1 כפית שמן. 578 קלוריות ל-100 גרם. שילוב של שקדים במינון נכון בתפריט