שקד מולבן זהו שקד שנשטף במים חמים להורדת הקליפה החומה. הוא כמו כל שקד רק ללא הקליפה. (עדיף השקד עם הקליפה בכל אופן). משתמשים בו כי הוא נוח למתכונים. להכנת מזונות משולבים.
שקד מולבן זהו שקד שנשטף במים חמים להורדת הקליפה החומה. הוא כמו כל שקד רק ללא הקליפה. (עדיף השקד עם הקליפה בכל אופן). משתמשים בו כי הוא נוח למתכונים. להכנת מזונות משולבים.
שקד מולבן זהו שקד שנשטף במים חמים להורדת הקליפה החומה. הוא כמו כל שקד רק ללא הקליפה. (עדיף השקד עם הקליפה בכל אופן). משתמשים בו כי הוא נוח למתכונים. להכנת מזונות משולבים.
אגוז לוז, הנקרא גם 'אגוז אִלְסָר' או 'בונדוק' (בערבית), הוא שיח נשיר גבוה שמוצאו מאירופה ואסיה. אגוזי הלוז גדלים באשכולות על השיח. כשהאגוזים מבשילים, הפרי הגדול והשעיר נפתח, והאגוז נושר לאדמה, מוגן בקליפתו הקשה. לשיח הלוז אורך חיים גבוה במיוחד והוא מספק אגוזים במשך מאות שנים. לאגוז עצמו קליפה דקה שעטופה במעטה מגן עבה. את האגוז צורכים חי או קלוי. עיקר השומן באגוזי הלוז הוא שומן חד-בלתי רווי, זהו סוג השומן שצריך להוות את עיקר צריכת השומן שלנו. הם עשירים בויטמין E, בברזל (עשרה אגוזי לוז מכילים ברזל כמו ירך עוף אם כי הספיגה טובה יותר מבשרים), במגנזיום ובפיטוסטרולים. גיוון התפריט באגוזי לוז מאפשר שמירה על בריאות הלב ועל רמות תקינות של שומנים בדם. השילוב של סוג השומן, ויטמין E שמשמש כנוגד חימצון והפיטוסטרולים מסייע במניעת מחלות לב וכלי דם
הפקאן הוא אגוז שגדל באופן טבעי בצפון אמריקה, נמצא בדרך כלל בדרום ארה"ב במדינות כמו ג'ורג'יה, טקסס, צפון קרולינה, אריזונה ואוקלהומה. אגוזי פקאן הם מקור מצויין של חומצה אולאית, חומצת שומן חד בלתי רוויה המהווה מרכיב עיקרי בשמן זית, אך נמצאת בריכוז גבוה גם באגוזי פקאן ותורמת להורדת לחץ דם ורמת כולסטרול. אגוזי פקאן הם מקור מצויין של אבץ, מגנזיום, סלניום וכן סיבים תזונתיים, כמו כן הם עשירים בויטמין E שמסייע בין היתר במניעת אלצהיימר, בשמירה על תאי הדם מפני שומנים רעילים ואיזון הכולסטרול הטוב, מניעת קרישי דם ופגיעה בעורקים, כמו גם שיפור פעילות הלב. מחקרים רבים הוכיחו כי באגוזים יש שומנים בריאים ללב ואולי אפילו להורדת לחץ הדם. יחד עם זאת, רבים מחשיבים אותם כ"מאכל אסור". מדוע? כנראה בגלל המינון. הקלות שבה ניתן לחסל 100 גרם ב-5 דקות עשויה לגרום להשמנה. על כן, הסתפקו בחופן.
האננס המיובש מכיל ויטמינים A ו-C ומהווה מקור טוב לאנזים הברומלין, שחשוב למערכת העיכול. האננס בעל תכונות אנטי דלקתיות, הוא משמש לטיפול במחלות לב, דלקות פרקים ודרכי נשימה. כמו כן, אכילת אננס מסייעת בטיפול כימותרפי או נטילת אנטיביוטיקה ומגבירה את יעילות הטיפול.