המנגו מכיל כמות קרוטן גבוהה של ויטמין A וויטמין C - ויטמינים אנטיאוקסידנטים מונעי חימצון. במנגו ניתן להשתמש להכנה של מגוון מתכונים דיאטטיים, משקאות, סלטי פירות ועוד...
פירות מיובשים בכללותם נחשבים לממתק של הטבע. הם נחשבים לבריאים ומשמשים כתחליפים מתוקים וכחלק מאורח חיים בריא. עם זאת, חשוב מאוד להיות מודעים לאופן הבחירה והקניה של הפירות המיובשים ולכך שאכילת פירות מיובשים אינה מומלצת לכולם. ייבוש הפירות התחיל בימי קדם במטרה לשמר את המזון בהיעדר אמצעי קירור על מנת שניתן יהיה להינות מהפרי גם מחוץ לעונתו. הייבוש מעלה את ריכוז הסוכר בפרי בכ- פי 5 ובכך מסייע בשימורו באופן טבעי. כמובן שבשל העלייה בריכוז הסוכר, עולה הערך הקלורי של הפרי היבש באופן משמעותי. בימינו, רק חלק קטן מהפירות היבשים מיובשים בתהליך טבעי ובכך שומרים על ערכיהם התזונתיים. כדי לזרז את תהליך הייבוש, להאריך את חיי המדף שלהם ולשפר את צבעם חלק מהפירות היבשים מטופלים בחומרים משמרים מכילי גופרית (סולפיטים וסולפאטים) ולא זאת בלבד שאינם שומרים על ערכיהם התזונתיים אלא שלעיתים הם אף מזיקים. לכן מומלץ מאוד לקנות פירות יבשים אורגניים. הפירות המיובשים הלא אורגניים בד"כ יהיו בעלי ברק חזק יותר מהאורגניים. את ההבדל הגדול ביותר ניתן לראות במשמשים. המשמשים הלא אורגניים הינם בעלי צבע כתום זרחני ואילו האורגניים, אלו המיובשים גם באופן טבעי וללא תוספות, הם בעלי צבע חום כהה.
תמרים אורגניים הגדלים במטעי נאות סמדר שבדרום הר הנגב בתנאי אקלים וקרקע מדבריים המעניקים להם את טעמם העשיר. התמר הוא התשובה הבריאה והטבעית לצורך ב”מתוק” ובפחמימות זמינות. הוא מספק שפע של סיבים תזונתיים המקנים תחושת שובע, עשיר במינרלים כאשלגן ומגנזיום ובנוגדי חימצון. הוא משמש הן לבישול והן כחטיף.
תמר דקל נור בעל צבע דבשי בהיר, הפרי מאורך ורך למחצה. ביחס לתמרים אחרים הוא עשיר במיוחד בסיבים תזונתיים . בתמר הרכב סוכרים המעניק לו טעם דבשי. ניתן לאכול אותו ישירות או לשלב עם גרנולה, בשייקים, או כממתיק טבעי למוסים ומאפים מתוקים.