קמח טף כהה שי של הטבע קמח טף כהה הוא מזון הסופר פוד (מזון על) החדש שכובש עכשיו את העולם. דגן הטף הנו דגן עתיק הגדל בעיקר באתיופיה ואריתראה והוא ידוע בקשיחותו לגדול בתנאים קשים וצחיחים, ולא פלא שאחד מיתרונותיו החזקים והידועים בערכיו התזונתיים בברזל שלו, בכך ש- 100 גרם מהטף שווה ערך ל- 1 ק"ג בשר או ל- 20 ביצים. מצוין לטבעונים וצמחונים, לרגישים לגלוטן ובכלל מומלץ לכולם.
הכוסמת אינה דגן, היא בכלל פרי. הכוסמת עשירה בחלבון, סיבים, ברזל, אשלגן ובכלל נחשבת למאוד בריאה. מבחינת הגלוטן, הכוסמת אינה מכילה גלוטן וכמובן שאינה מהווה בעיה או סיכון לצליאקים. למרות זאת בארץ לא תמיד אפשר למצא קמח כוסמת ללא חשש לזיהום מישני של גלוטן היות והקצירה והטחינה בארץ נעשים בקרבת חיטה. אני באופן אישי מאוד אוהב להשתמש בקמח זה. טעמו עדין, מרקמו נוח לעבודה ואפילו צבעו מקסים. אגב, חשוב מאוד לא להתבלבל עם כוסמין. כוסמין הוא זן של חיטה וכמובן שהוא מכיל גלוטן.
לאפיית עוגות בחושות, עוגות טורט, בצק שמרים רך, בלילות, בצק פריך, בצק רבוך. מחליף אחד לאחד את קמח החיטה בכל המתכונים. ללא תוספת סוכר, ללא סויה, ללא חלב, ללא ביצים, ללא טעמי לוואי, דל נתרן.
תערובת תמי תופח אינה דורשת המרת מתכונים אלא נצמדת להוראות מתכון המכיל קמח תופח רגיל, דבר שמאפשר הכנת עוגות ומאפים בקלות וללא צורך במתכון מיוחד. קמח תופח מחליף את השימוש בקמח תופח רגיל במתכונים בהם הוא נדרש. חומרי ההתפחה מותאמים לסוג הקמח המיוחד שלנו על מנת ליצור תפיחה אחידה אך ניתן להחליפו לפי הנוסחא של כפית (5 גר') אבקת אפיה לכל כוס (140 גר') קמח תמי רב תכליתי (כתום). *ללא טעם לוואי *ללא סויה *ללא תוספת סוכר *ללא גלוטן
קמח תמי רב תכליתי פחות מ20 ppm מחליף אחד לאחד את קמח החיטה התופח בכל המתכונים ללא תוספת סוכר ללא סויה ללא חלב ללא ביצים ללא טעמי לוואי דל נתרן רכיבים: קמחי אורז 48%, עמילנים למאכל (תפוח אדמה, תירס, טפיוקה), סיבים תזונתיים (עולש, אפונה), מייצבים (גואר גאם, קסנטן גאם, מתיל צלולוז), חומרי התפחה - E500ii, חלבון אפונה. כשר לפסח לאוכלי קטניות ייצור