פיתוח ה'תגמיש' כמו גם ב'קמח תמי' הושקעו ידע ומאמץ גדולים לספק ערך תזונתי מוסף לצד הפונקציונליות. במקרה של לחם שהוא המזון הבסיסי והחשוב ביותר לבני האדם יוחסה חשיבות רבה להיותו עשיר בסיבים, ללא סוכר, דל שומן ומעניק תחושת שובע לאורך זמן. העושר בסיבים הוא הגורם המחייב תוספת 30% מים בהמרה ממתכון עם קמח רגיל והתוספת הזו הופכת כמעט כל לחם הנעשה מה'תגמיש' ללחם העונה להגדרה 'לחם קל' – זאת כמובן כשמדברים על מתכון לחם בסיסי ולא כזה המועשר בסוכרים ושומנים. בקמח 1% בלבד של שומן שמקורו בנבט הקמחים המלאים, ללא שומן מן החי (פחות מ-0.5% שומן רווי) וללא כולסטרול. המקור לחלבון הוא בעיקר בחלבון האפונה, ובקמח האורז המלא. התגמיש עשיר בסיבים תזונתיים 100% טבעיים ממקורות מגוונים (נוטריוז, הדרים, אפונה). כל הסיבים מסיסים במים, תורמים להורדת הכולסטרול בכך שסופחים מיצי מרה והכבד מפרק כולסטרול לייצור חדש. מבחינה דיאטטית: לסיבים תרומה גם בתחושת השובע לאורך זמן שהם מעניקים וגם בנפח שהם ממלאים כאשר ערכם הקלורי הוא שלילי (הגוף נדרש ליותר אנרגיה בפירוקם מאשר הערך שלהם). בשל אילוצי הפונקציונליות של הקמח וייעודו, תכולת העמילנים בתגמיש גבוהה בהרבה מאשר בקמח תמי אך עדיין נמוכה בהרבה מתכולת העמילן בקמח רגיל וכ'פיצוי' הנוסחא מועשרת בויטמינים ובמינרלים טבעיים. כמו בקמח תמי הדגש הושם על ויטמינים ומינרלים חסרים וחיוניים ביותר לחולי צליאק. כמו למשל: המערכת הראשונה הנפגעת כתוצאה מהמחלה היא מערכת ספיגת הברזל ולכן, באמצעות קמחי אורז מלא וחלבונים מן הצומח העשירים במינרל זה – מספק הקמח אחוז ניכר מצריכת הברזל המומלצת ליום, כן ניתן מענה לבעיית בריחת הסידן האופיינית ללוקים בצליאק באמצעות עושר של סידן. מאחר וספיגה מיטבית של ברזל וסידן בגוף מתקיימת בנוכחות ויטמין C, תוסף הקמח באופן משמעותי גם בוויטמין רכיבים: עמילנים (תפא"ד, תירס, טפיוקה – לא מעובדים, Non GMO) קמחי אורז מלא, מלטודקסטרין מתירס, סיבים תזונתיים מסיסים במים, מייצבים (E466, E417, E415), חלבונים (אפונה), ויטמין C, מלח, לציטין חמניות.