ב-"טבע דלי" אנו מכינים אוכל טבעוני השואב מהטבע את אבות המזון החשובים לתזונה בריאה ומאוזנת . מטרתנו – להביא לצרכן הישראלי מוצרים איכותיים אשר אינם פוגעים בסביבה, שערכם התזונתי צועד יד ביד עם טעם מצוין ומחיר סביר. מאז הקמנו את החברה ב-1995, התרחב סל מוצרינו משמעותית, וכיום הוא כולל מגוון של מנות עיקריות וחומרי גלם לתבשילים, כריכים וסלטים.
"טבע דלי" מכינה סייטן, נתח עסיסי מהצומח על בסיס חלבון חיטה, המאפשר לבשל כל מתכון בשרי מוכר עם מוצר המהווה אלטרנטיבה מושלמת מבחינת מרקם וטעם. בנוסף, אנו מציעים מנות עיקריות על בסיס סייטן: שווארמה סייטן, בולונז סייטן וקבבים מסייטן. המנות נמכרות מצוננות וניתנות לחימום ולהגשה בתוך 5 דקות.
טחון טבעוני ניתן לשלב במגוון מנות, בין אם מדובר בצלייה, טיגון, בישול או אפיה. הוא מומלץ במיוחד להכנת בורגרים, קבבים וקציצות ברוטב. אין צורך להוסיף שום חומרים "מדביקים" למוצר- וברגע שהמוצר מתחמם היטב הוא "נתפס" ואינו מתפרק, בניגוד לקציצות טבעוניות אחרות. עם זאת, מומלץ להוסיף לטחון תוספות כיד הדמיון: עשבי תיבול, בצל ושום מטוגנים או צנוברים. המרקם המעולה והעסיסי בשילוב עם רכיבים איכותיים, כגון סויה, סייטן וחיטת כוסמין, יוצרים את המנה העיקרית האולטימטיבית. ניתן לשלב גם בלזניה, מעל פיצה או בתוך קובה.
בורגרים BBQ המבורגר BBQ נועד במיוחד לצלייה על הגריל, על הפלאנצ'ה או במחבת, וייחודו טמון במרקמו הנפלא והעסיסי. ההמבורגר, על בסיס סויה וסייטן, מהווה מקור חלבוני איכותי ומשלב בין מקורות חלבון צמחיים (חלבון סויה וחלבון חיטה) לבין סיבים תזונתיים. המבורגר מהצומח מספק חוויית "על האש" עסיסית וטעימה, זאת תוך שמירה על ערכים תזונתיים טובים וללא כולסטרול. עכשיו אפשר ליהנות מארוחת מנגל ולהתענג על טעם נהדר, מרקם מעולה וחוויה קולינרית, מתוך כבוד לבעלי החיים וכדור הארץ. הוסיפו את הרטבים האהובים עליכם ותיהנו.
מקור הסייטן הוא במזרח הרחוק, שם התפתח והיווה מקור חלבונים עשיר ואלטרנטיבה לבשר עבור הנזירים הבודהיסטיים. במאה ה-20 צבר הסייטן אהדה רבה בארצות המערב, לא רק בקרב צמחונים, אלא גם בקרב חובבי אוכל בריא ומאכלים אקזוטיים. חומר הגלם העיקרי בהכנת הסייטן הוא קמח חיטה. במהלך שטיפת הבצק מתמוססות הפחמימות במים, והחלק החלבוני נשאר ונותן לסייטן את מרקמו הנפלא. הסייטן משמש כמנה עיקרית ייחודית צמחונית, ומהווה מקור עשיר לחלבון מהצומח, נטול שומן ועשיר בסיבים תזונתיים. יתרונות תזונתיים אלו בצירוף עם טעמו הניטראלי ומרקמו הייחודי מציבים אותו כחומר גלם מובחר במטבח. מרקמו העסיסי סופג טעמים בקלות והוא אינו מתכווץ בבישול. הסייטן כבר מוכן לאכילה ולכן לא צריך להקדיש לבישולו זמן ארוך. הבישול הנוסף תורם למרקם ומעשיר את ספיגת הרטבים. מרקמו הייחודי מאפשר את בישולו במגוון צורות. בהכנת הסייטן משתתפים בני קהילת העבריים מדימונה, אשר מבססים את כל תזונתם על מזון טבעי ובריא מהצומח, נטול מרכיבים מן החי. לצד הטופו, מהווה הסייטן את חומר הגלם החלבוני הבסיסי והחשוב ביותר במטבחם של טבעוניים, ובשנים האחרונות הוא תופס את מקומו גם במטבח הצמחוני ואצל חובבי בריאות.
ייטן - תחליף בשר מהמזרח הרחוק, מקור טוב לחלבונים. מתאים לשימוש כמנה עיקרית צמחונית ייחודית, מכיל חלבון מהצומח, נטול שומן ועשיר בסיבים תזונתיים. בעל טעם ניטראלי ומרקם ייחודי הסופג טעמים - דבר המאפשר לשלבו עם כל ארוחה במגוון תבשילים. עשוי מקמח חיטה ללא מרכיבים מהחי. סייטן בטעם טבעי ללא תוספות של תיבולים או רטבים. מתאים להשרייה או בישול עם רטבים שונים. מתאים להכנה של שניצל צמחוני, נזיד או צלי.
" מבוסס על סויה וסייטן, המהווים מקור חלבון איכותי ומשלבים בין מקורות חלבון צמחיים לבין סיבים תזונתיים. ועד במיוחד לצלייה על הגריל, על הפלאנצ'ה או במחבת, וייחודו טמון במרקמו הנפלא והעסיסי., על בסיס סויה וסייטן, מהווה מקור חלבוני איכותי ומשלב בין מקורות חלבון צמחיים (חלבון סויה וחלבון חיטה) לבין סיבים תזונתיים.טחון מהצומח מספק חוויית "על האש" עסיסית וטעימה, זאת תוך שמירה על ערכים תזונתיים טובים וללא כולסטרול. מעכשיו ניתן ליהנות מארוחת מנגל ולהתענג על טעם נהדר, מרקם מעולה וחוויה קולינרית, מתוך כבוד לבעלי החיים וכדור הא