טחינה אבו עייש, מיוצרת בשכם כבר מ1860, משמשת חומוסיות רבות בארץ. מצויינת להכנת חומוס בייתי. מתוך מבחן הטעימות: “טעם מאוד קלוי", “מאוזנת", “מרקם מצוין אחרי שפותחים אותה", “אגוזית" ו"משהו־משהו". טחינת עאייש - טחינה משומשום אתיופי קלוי. לא לגמרי מלאה אבל יוצאת יותר בז' והמרקם שלה גס יותר. טחינה יוצאת דופן ויש להוסיף לה מעט לימון ומלח וזהו ומים
אבו חרבי עייש דלי 17 ק"ג היא נהדרת להכנת חומוס, במיוחד אם מקפידים על "תהליך קר", כי הניואנסים העדינים בטעם של טחינה עייש לא שורדים חימום (היא לא נוטה יותר להיהרס מטחינה אחרת, אלא פשוט מאבדת קצת מהייחוד שלה).
לטחינה משומשום מלא של אל ארז יש יתרונות תזונתיים רבים: היא אחד המזונות העשירים ביותר בסידן, היא עשירה בברזל, סיבית תזונתיים, ויטמינים ומינרלים נוספים ודלה בנתרן.
מדובר בטחינה ממותגת, נקייה גולמית, 100% טבעית (שומשום נקי, ללא חומרים משמרים או תוספים כלשהם), אשר מיובאת מגונדר שבאתיופיה ועשויה משומשום אתיופי טהור מזן חומרה – האיכותי ביותר מבין הזנים האתיופיים, זאת בשל האדמה בה הוא גדל.
טחינה מלאה מונבטת בה, השומשום נטחן עם קליפתו וכן עובר תהליך הנבטה במים שנע בין 24-72 שעות. תהליך הנביטה מייצר “עמילן סוכרים” (פרוטאין A + פרוטאין (B. טחינה זו מכילה פי 6 סידן ופי 2.5 ברזל ומלאה בסיבים תזונתיים, טעמה חלבתי ומעט מריר.