אבו חרבי עייש דלי 17 ק"ג היא נהדרת להכנת חומוס, במיוחד אם מקפידים על "תהליך קר", כי הניואנסים העדינים בטעם של טחינה עייש לא שורדים חימום (היא לא נוטה יותר להיהרס מטחינה אחרת, אלא פשוט מאבדת קצת מהייחוד שלה).
לטחינה משומשום מלא של אל ארז יש יתרונות תזונתיים רבים: היא אחד המזונות העשירים ביותר בסידן, היא עשירה בברזל, סיבית תזונתיים, ויטמינים ומינרלים נוספים ודלה בנתרן.
טחינה מלאה מונבטת בה, השומשום נטחן עם קליפתו וכן עובר תהליך הנבטה במים שנע בין 24-72 שעות. תהליך הנביטה מייצר “עמילן סוכרים” (פרוטאין A + פרוטאין (B. טחינה זו מכילה פי 6 סידן ופי 2.5 ברזל ומלאה בסיבים תזונתיים, טעמה חלבתי ומעט מריר.
טחינה "תבואות" מיוצרת מזרעי שומשום הגדלים בגידול אורגני הנקי מרעלים וחומרי הדברה המזיקים לבריאות. טחינה היא מקור מצויין למינרלים, סידן, ברזל ולויטמינים ממשפחת B. הטחינה מכילה חומצות שומן בלתי רוויות שלהן חשיבות באיזון רמת הכולסטרול והשומנים בדם.