זן מקומי של קיטניה עשירה בסיבים מסיסים, בברזל, בסידן, מגנזיום ובעל כמות גבוהה של מנגן. החומוס ידוע בתרומתו הרבה למערכת העיכול ולתחושת השובע, מסייע באיזון כולסטרול, עשיר בחלבונים ודל בשומנים משפר את מצב רוח ואנרגיה. צריכת חומוס מומלצת במצבים כגון כבד שומני, כולסטרול גבוה, לחץ דם גבוהה, עודף משקל וסוכרת סוג 2.
הכוסמת היא צמח עשבוני, ממשפחת הארכוביתיים שזרעיו משמשים לאכילה. בכוסמת כמות גבוהה של חלבון מלא, המכיל את כל 8 חומצות האמינו החיוניות, ובמיוחד ליזין, תראונין וטריפטופן עשירה בברזל, אבץ וסלניום. הכוסמת אינה מכילה גלוטן, ולכן מומלצת במיוחד לסובלים ממחלת הצליאק. בנוסף, אכילת כוסמת תורמת להורדת רמת כולסטרול בדם ולירידה במשקל.
שייכות למשפחת הקיטניות (Leguminosae) ,הנן צמח חד שנתי ממשפחת הקטניות , תרמילי הצמח מכילים זרעים בגדלים שונים. העדשים הינם הקטנייה הנפוצה בארץ והן קיימות במס' צבעים: שחורות, כתומות, אדומות , חומות, צהובות, ירוקות. ניתן לשלב אותן בסלטים , מרקים, תבשילים, קציצות , פשטידות ואפילו קינוחים. כל סוגי העדשים מרכיב שימושי במטבח הטבעוני והצמחוני כמו למשל במטבח ההודי ובכלל לכל מי שבריאותו חשובה לו וזאת מאחר והן בעלות ערך תזונתי גבוהה, הן מכילות ויטמינים,זרחן , אבץ, מגנזיום
קטניה העשירה בסיבים תזונתיים בעלת ערך גליקמי נמוך המסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול, חלבונים, סידן, מגנזיום, ברזל, חומצה אמינית חיונית, ויטמין A בצורת קארוטין, וויטמינים מקבוצה B ו- C. העדשים הירוקות שומרות על צורתן בבישול ולכן מתאימות בעיקר להכנת תבשילים כגון מג’דרה, קציצות ולסלטים