אפונה הייתה אחד הצמחים המבויתים הראשונים. בחפירות ארכיאולוגיות מהתקופות הכי עתיקות נמצאות עדויות לכך שאנשים אכלו אפונה. מקורה של האפונה במזרח התיכון, אך היא מזמן כבשה את כל העולם. את האפונה אוכלים כולם ובכל מקום. האפונה מתעכלת בקלות ומספקת לגוף הרבה מזינים חיוניים. היא מכילה סיבים תזונתיים, חלבון, פחמימות, רטינול (ויטמין A), בטא-קרוטן (פרו-ויטמין A), ויטמיני C, 1B, B2, 3B, B5, B6, 9B, סידן, זרחן, מגנזיום, ברזל, אשלגן, אבץ, מנגן, קובלט, כלור, גופרית, סלניום, פטור, ברום, בורון, וונדיום, סיליציום ומינרלי קורנט אחרים. האפונה הינה דלת שומן ודלת קלוריות, לכן היא טובה לאנזים שומרי משקל ולאנשים בעלי שומנים גבוהים בדם. כמות החלבון באפונה כמעט זהה לזה שבבשר בקר, אך החלבון של האפונה הרבה יותר קל לעיכול. אפונה מכילה חומצות אמינו חשובות במיוחד – ליזין, טריפטופן, מטיונין, ציסטין כמו גם חומצות אמינו חשובות אחרות. יתרון נוסף של אפונה נעוץ בכך שלאחר הבישול היא כמעט ולא מאבדת מהערך התזונתי שלה. אפונה טריה או מוקפאת מהמצב הטרי שלה מכילה הכי הרבה מזינים. באפונה משומרת נשמר החלבון והפחמימות ואילו הויטמינים והמינרלים כמעט ולא נשמרים כלל.