סדרת הקמחים הבריאה מתאפיינת בתהליך טחינה מיוחד וארוך ובשימוש בחמישה סוגי חיטה שונים, באיכות גבוהה ומוקפדת. הסדרה הבריאה עשירה בויטמינים, מינרלים, חלבונים וסיבים תזונתיים
קמח טף מלא 100% טף, או בשמו העברי "בן-חילף טף", הוא דגן עתיק שמקורו באפריקה. לטף זרעים קטנים ביותר, הוא גדל בתנאי אקלים קשים ונחשב לדגן המזין ביותר באתיופיה ואריתריאה. בשנת 1996 הכריז ארגון הבריאות האמריקאי על הטף כ"מזון על". מאז הפך הדגן הזעיר למזון מבוקש בקרב שוחרי בריאות וספורטאים בעולם. לטף מס' זנים: המָגְנָה והלבן - זנים איכותיים ויקרים, האדום והמעורב - זנים זולים ונגישים יותר לרוב האוכלוסיה באתיופיה. לטף טעם עדין ואגוזי והוא מרכיב עיקרי בלחם האתיופי המסורתי - האינג'רה. הטף עשיר בערכים תזונתיים: סידן, מגנזיום, ברזל, חלבון וויטמינים. הוא מכיל שמונה חומצות אמינו חיוניות לבריאות הגוף. הוא עתיר יתרונות תזונתיים - משמש לחיזוק מערכת החיסון, מומלץ לחולי אנמיה, סוכרת, אוסטיאופורוזיס וצליאק. טף הינו קמח נטול גלוטן. הוא מצוין לשימוש בפסטה, לחמים, בצק לפיצה או לפאי, עוגיות ומיני מאפים.
קמח כוסמין לבן נטחן מאנדוספרם הגרעין. בעל ערכים תזונתיים גבוהים, מכיל אחוז חלבון גבוה, ויטמינים מקבוצה B ומינרלים. לכוסמין מדד גליקמי נמוך. בעל טעם עדין וייחודי, לשימוש במקום קמח לבן בכל מתכון, ביחס המרה 1:1
הכוסמין נחשב לדגן העתיק ביותר המוכר לאדם. בעל ערכים תזונתיים גבוהים, מכיל אחוז חלבון גבוה, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B ומינרלים. לכוסמין מדד גליקמי נמוך המעלה באופן הדרגתי את רמות הסוכר בדם, והוא מומלץ לחולי סוכרת. כמות הגלוטן בכוסמין קטנה יחסית מכמותו בחיטה ולכן נחשב פחות אלרגני. הקמח נטחן מהגרעין בשלמותו, בשני שלבי טחינה לקבלת קמח עדין מאוד.
מועשר בגלוטן ובלתת שעורה שמאפשר הכנת מאפים אווריריים ובעלי נפח גבוה. הגלוטן הוא חלבון המצוי בגרעין החיטה, אשר במגע עם מים בזמן עיבודו, תורם לגמישותו של הבצק ויוצר מעין “רשת” חזקה ואלסטית המייצבת את הבצק. רשת זו מאפשרת את החזקת הגזים החודרים לבצק בעת הלישה, ומעניקה ללחם נפח וגובה יפים. בנוסף לגלוטן, מועשר קמח לחם של הטחנות הגדולות בלתת שעורה – גרעין דגן שעבר תהליכי הנבטה וקלייה. בזמן הנביטה נוצרים בגרעין אנזימים (עמילאז) שאחראים על פירוק העמילן והפיכתו ל”מזון” זמין לשמרים. הוספת לתת שעורה משפרת את פעילות השמרים ומקצרת משמעותית את זמן ההתפחה של הבצק.