קמח אורז לבן ללא גלוטן של שי מן הטבע הנו קמח אורז המיוצר מאורז מלא טחון דק והוא תחליף מצוין לקמח חיטה כיוון שהם דומים מאוד במרקם שלהם, ולכן הוא יכול לשמש כמרכיב באפיית לחמים. במטבח היפני הוא משמש להכנת איטריות ומאפים מסורתיים. קמח אורז משמש גם לעיבוי רטבים, ולאפיית מאפים
שימוש בקמח דוחן נפוץ מאוד באפייה ללא גלוטן ותורם מאוד למרקם של מאפים ללא גלוטן. מתאימה במיוחד ל: אפיית לחמים ולאפייה במתכונים רבים אחרים במקום הקמח המלא. מעולה גם להוספה לקציצות ולפשטידות. נטחן באבן ריחיים נועד לשמור על 95% מהערכים התזונתיים של דגן הדוחן.
קמח החומוס הינו מרכיב מרכזי במטבח ההודי והפקיסטני. ניתן להשתמש בקמח חומוס מעורבב עם כמות שווה של מים כתחליף לביצים במתכונים טבעוניים. מסייע בתחושת סובע לאורך זמן ומניעת רצון לנשנושים.
קמח הכוסמת הנו עשיר בחלבונים,סיבים תזונתיים ומכיל את נוגד החימצון רוטין. מתאים במיוחד ל: אפיית לחמים,תבשילים עם ירקות, סלטים ועוד. מהו רוטין ולמה הוא משמש? הרוטין, שנקרא גם רוטוסיד וסופורין, הוא חומר טבעי בעל תכונות נוגדות חימצון, ועקב כך מיוחסות לו השפעות במניעת דלקות, מניעת התפתחות סרטן והגנה על תאים וכלי דם. הרוטין הוא גליקוזיד של הפלבנואיד קוורצטין
צמח הסויה הוא המקור הטוב ביותר לחלבונים איכותיים מהצומח. קמח הסויה עשיר בחלבון, סיבים, ברזל וסידן. ניתן להשתמש בקמח הסויה לעידון מרקמם וטעמם של מאפים ללא גלוטן.