קמח האורז עשוי מאורז מלא טחון דק והוא תחליף מצוין לקמח חיטה כיוון שהם דומים מאוד במרקם שלהם, ולכן הוא יכול לשמש כמרכיב באפיית לחמים. במטבח היפני הוא משמש להכנת איטריות ומאפים מסורתיים. קמח אורז משמש גם לעיבוי רטבים, ולאפיית מאפים
השימוש בקמח דוחן נפוץ מאוד באפייה ללא גלוטן ותורם מאוד למרקם של מאפים ללא גלוטן. מתאימה במיוחד ל: אפיית לחמים ולאפייה במתכונים רבים אחרים במקום הקמח המלא. מעולה גם להוספה לקציצות ולפשטידות. נטחן באבן ריחיים נועד לשמור על 95% מהערכים התזונתיים של דגן הדוחן.
בתור ישראלים, כאלה שחיים בארץ החומוס, הפלאפל, בארץ של מאות אם לא אלפי “חומוסיות” אי אפשר שלא לאהוב את הקטניה הזאת. החומוס עשיר מאוד בחלבון (17 עד 23 אחוזים), פחממות(כ-60 אחוזים),סיבים תזונתיים, אבץ, חומצה פולית, ויטמין B ו-C ,עשיר בברזל ואחוז שומן נמוך. מרקמו חלק ונעים לעבודה ושילובו עם קמח עשיר בעמילן נותן תוצאה מעולה. חסרונו היחיד לטעמי, הוא טעמו העז והמר לאחר אפייה וזאת אם שמים כמות גדולה מידי.
קמח טף כהה שי של הטבע קמח טף כהה הוא מזון הסופר פוד (מזון על) החדש שכובש עכשיו את העולם. דגן הטף הנו דגן עתיק הגדל בעיקר באתיופיה ואריתראה והוא ידוע בקשיחותו לגדול בתנאים קשים וצחיחים, ולא פלא שאחד מיתרונותיו החזקים והידועים בערכיו התזונתיים בברזל שלו, בכך ש- 100 גרם מהטף שווה ערך ל- 1 ק"ג בשר או ל- 20 ביצים. מצוין לטבעונים וצמחונים, לרגישים לגלוטן ובכלל מומלץ לכולם.