אטריות מרובעות שעשויות קמח אורז. נקראות גוואי צ'אפ בתאילנד. כשהן יבשות הן בעלות צורה מרובעת או משולשת, אולם לאחר הבישול הן מתגלגלות סביב עצמן כך שמתקבלת צורה של גליל. האטריות מתאימות כתוספת למרקים או כבסיס למנות מוקפצות, ובשל צורתן (ויכולתן לספוג רוטב) מתאימות במיוחד למנות עם רטבים סמיכים.
אטריות בצבע לבן-שקוף שמיוצרות מקמח אורז. בניגוד לאטריות חיטה הן אינן דורשות בישול במים, וכדי לאכול אותן נדרש רק להשרות אותן במים חמים למשך מספר דקות או במים קרים למשך כשעה וחצי. אטריות אורז נפוצות במיוחד במטבחי דרום מזרח אסיה, שם הן נוטלות חלק במגוון מנות – כמרכיב בסלטים, כתוספת למרקים (כמו מרק הפו הוויאטנמי) או כשהן מוקפצות (כמו במנת הפאד תאי התאילנדית). אטריות אורז מגיעות במגוון צורות – שטוחות, עגולות, דקות ורחבות. הצורה והעובי מכתיבים את זמן ההשריה הנדרש. מאחר שהן אינן מכילות גלוטן הן מתאימות כתחליף לפסטה עבור הרגישים לגלוטן.
אטריות אורז ברוחב 10 מ"מ הן האטריות האידאליות למנת פאד-תאי התאילנדית המוכרת, למוקפצים נוספים ולמרקים.
אלה נודלס ללא גלוטן, ומתאימות גם כתחליף למנות פטוצ'יני.
טמפורה – תערובת קמחים מוכרת מהמטבח היפני ומשמשת לציפוי מטוגן פריך וטעים. למעשה משתמשים בה גם במטבחים מערביים. טמפורה מתאימה לציפוי שניצלים, דגים, טופו, ירקות וסושי. להכנת ציפוי הטמפורה יש להוסיף לקמח מים קרים ולערבב- לכוס טמפורה כ-¾ כוס מים. רצוי להוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת תערובת סמיכה (בלילה דלילה מדי לא תידבק ותישמר במהלך הטיגון). ניתן להוסיף לבלילה גם תבלינים או רטבים (כגון רוטב צ'ילי מתוק, טריאקי או רוטב פטריות צמחוני) להעשרת הטעם של הציפוי. להכנת ציפוי פריך במיוחד ניתן לצפות בטמפורה ולאחר מכן בשבבי פנקו.
באטריות קונג'אק (שיראטאקי) של Taste of Asia יש רק 13 קלוריות ל-100 גרם, הן משביעות מאוד, משתלבות עם מגוון תבשילים ומספקות מענה ללא גלוטן לנמנעים מפסטה ונודלס מרובות פחמימות. כשר. ארץ
מלח הימלאיה לעומת המלח השולחני, הוא מלח טבעי העשיר במינרלים רבים החיוניים לתפקוד הגוף, כגון- מגנזיום, אשלגן, ברזל, גופרית, סידן ויסודות נוספים. אלה גם מקנים לו את צבעו הוורוד. חשוב לדעת שהמלח השולחני שרבים משתמשים בו עובר תהליכים כימיים כדי לייבש אותו וכדי שלא יתגבש, והחומרים הללו נשארים על המלח ומזיקים לבריאות. יתר על כן בתהליך העיבוד שלו הוא מנוקה מכל המינרלים הטבעיים שבו.
בנוסף לתיבול, מומלץ להשתמש במלח הימלאיה גם לטיפוח העור – לטיפולי פילינג, אמבטיות לניקוי רעלים ועוד…