שמרים הם סוג של פטרייה והם אתנו כבר המון זמן, יש המשערים שהשימוש בשמרים נעשה עוד בתקופת המצרים והשומרים שכבר אז יצרו מהם בירה, ואף בתנ"ך מוזכר שימוש בשמרים.
הראשון שראה אותם במקרוסקופ הוא אנטוני ואן לוונהוק ב 1680
אחריו מדען בשם מילר גילה בתוך הבירה יצורים חיים מוזרים שאוהבים להתרבות בתנאים מסוימים, לואי פסטר זיהה את השמרים כמיקרואורגניזמים שיודעים להפוך סוכר לאתנול ע"י תהליך תסיסה .
בשנות ה 90 השמרים היו הראשונים שקבלו את הכבוד למיפוי גנטי מלא.
שמרים נמסים 500 גרם
הכוסמת אינה דגן, היא בכלל פרי.
הכוסמת עשירה בחלבון, סיבים, ברזל, אשלגן ובכלל נחשבת למאוד בריאה.
מבחינת הגלוטן, הכוסמת אינה מכילה גלוטן וכמובן שאינה מהווה בעיה או סיכון לצליאקים. למרות זאת בארץ לא תמיד אפשר למצא קמח כוסמת ללא חשש לזיהום מישני של גלוטן היות והקצירה והטחינה בארץ נעשים בקרבת חיטה.
אני באופן אישי מאוד אוהב להשתמש בקמח זה. טעמו עדין, מרקמו נוח לעבודה ואפילו צבעו מקסים.
אגב, חשוב מאוד לא להתבלבל עם כוסמין. כוסמין הוא זן של חיטה וכמובן שהוא מכיל גלוטן.