קמח אורז לבן ללא גלוטן של שי מן הטבע הנו קמח אורז המיוצר מאורז מלא טחון דק והוא תחליף מצוין לקמח חיטה כיוון שהם דומים מאוד במרקם שלהם, ולכן הוא יכול לשמש כמרכיב באפיית לחמים. במטבח היפני הוא משמש להכנת איטריות ומאפים מסורתיים. קמח אורז משמש גם לעיבוי רטבים, ולאפיית מאפים
כל זני האורז בעולם שייכים לשתי משפחות עיקריות: אינדיקה, שגרגריו ארוכים, דקים ופחות דביקים; וג'פוניקה, שגרגירו קצרים, שמנמנים ונוטים להדבק. שתי המשפחות האלו כוללות אלפי תתי-זנים של אורז – שמקורם באזורים שונים ויש להם תכונות נבדלות זה מזה – ולפי כך הם מתאימים למתכונים ולשיטות בישול שונות ומגוונות. האורז המתאים להכנת סושי הוא אורז בעל גרגרים קצרים שעובר בישול; מעורבב עם חומץ, מלח וסוכר בעודו חם; ועובר מיד קירור. התוצאה היא אורז בעל טעם מאוזן שגרגריו הדביקים נצמדים אחד לשני. לצורך הכנת אורז סושי יש להשתמש בזני אורז השייכים למשפחת הג'פוניקה שגרגריהם, דביקים יחסית, מה שימנע מהאורז בסושי להתפורר. באופן מסורתי נהוג להשתמש בזני אורז עם גרגרים קצרים, כמו למשל מינורי – זן שמקורו ביפן ויש לו גרגרים פחוסים וקצרים. ניתן גם להשתמש בזני אורז בעלי גרגרים בינוניים, כמו הקלרוז – זן של אורז שמקורו בקליפורניה והפופולריות שלו בארה"ב חיבבה אותו גם על היפנים. אם מעוניינים לקבל תוצאה מושלמת, חשוב לשים לב גם לרמת הליטוש של האורז. כעקרון, ככל שהאורז מלוטש יותר הוא יהיה איכותי יותר. טמאקי גולד הוא דוגמא לאורז שעבר ליטוש רב והחלק הפנימי של הגרגר שלו לח באופן יחסי, מה שנותן תוצאה איכותית בהכנת אורז לסושי.
סוכר פירות הוא הפרוקטוז המופק מפירות. הפרוקטוז הוא חד-סוכר, ולכן מתעכל בגוף מאד מהר, ונותן אנרגיה זמינה באופן מיידי.
סוכר פירות טבעי
סוכר פירות הוא הפרוקטוז המופק מפירות. הפרוקטוז הוא חד-סוכר, ולכן מתעכל בגוף מאד מהר, ונותן אנרגיה זמינה באופן מיידי.
סוכר פירות הוא תחליף הסוכר הטוב ביותר בגלל היותו טבעי לכן אינו מכיל את כל השפעות של הממתיקים על בסיס כימי וכמו כן, ערכו הגליקמי נמוך (20).
FRUIT SUGAR
FRUCTOSE
יש לברור לפני השימוש
להחזיק במקום קר ויבש
מיסו הוא ממרח מסורתי יפני שנוצר על ידי התססה של אורז, סויה ושעורה ביחד.
רכיבים: מכיל פולי סויה, אורז, מלח, מים ואלכוהול. (ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל)
מיסו מופק מפולי סויה מותססים וקלויים ועשיר בחלבונים. מיסו שירו בהיר – בעל רמת מליחות נמוכה. משמש לסלטים, רטבים, מרקים ומאכלים נוספים