רוטב סויה הוא שמו של מוצר מזון מותסס המיוצר באופן מסורתי מפולי סויה, דגנים קלוים (לרוב חיטה), מים ומלח, המותססים על ידי עובש מהמינים Aspergillus sojae או Aspergillus oryzae
ניתן למצוא גרסאות מקומיות של הרוטב בכל רחבי מזרח אסיה, שם הוא מוגש כמעט כל ארוחה בדומה למלח במערב. בשיטת ההכנה המסורתית משרים בתמלחת בשיעור של 1.5%, פולי סויה צהובים, גרעיני חיטה סדוקים ונבגים של קוג'י - שלאורך חודשים תפרק את חלבוני הדגנים לחומצות אמינו, ותמס לתמלחת אותן, וכן סוכרים. [דרו
ג'ינג'ר כבוש מוגש לרוב כתוספת לסושי. לג'ינג'ר הכבוש (בתערובת של חומץ, סוכר ומלח) יש טעם אופייני של ג'ינג'ר טרי, אבל הכבישה מפחיתה את חריפותו מעודן יותר. ניתן לשלב אותו בסלטים או לאכול אותו לצד מנות יפניות שמוגשות על אורז.