קמח שיפון מלא עשוי מגרגירי הדגן שיפון, שנטחנים בשלמותם (עם הקליפה). לשיפון יש כמה תכונות נהדרות. הוא דל בגלוטן, הפעילות האנזימטית שבקמח גבוהה יותר, ולכן הבצק שתכינו ממנו יתפח מהר יותר. הוא שומר טוב יותר על לחות ולכן מאפים עם קמח שיפון יישמרו טריים לאורך יותר זמן. הערך הגליקמי שלו נמוך, הוא מזין ומשביע יותר ועשיר בסיבים תזונתיים, חלבון וברזל. 15 גרם של קמח שיפון מלא מהווים כ- 50% מתצרוכת הסיבים התזונתיים המומלצת ביום.
הטחנות הגדולות קמח חיטה כפרי 1 ק"ג
בניגוד לקמח מלא, קמח חיטה כפרי אינו מכיל קמח לבן בהיר כלל ולכן אחוזי הסובין והסיבים התזונתיים בו גבוהים.
קמח חיטה כפרי עשיר בערכים תזונתיים יותר מקמח אחיד רגיל ולכן ניתן לו שם מייחד: "קמח חיטה כפרי".
הקמח, העשוי מתערובת ייחודית של חמישה סוגי חיטה שונים באיכות גבוהה ומוקפדת, מיוצר בטחינה יייחודית ודקה המאפשרת מעבר קל בנפה ללא איבוד חלקי הסובין, כך נשמרים ערכיו התזונתיים הגבוהים.
הקמח הכפרי אינו קמח מלא, והוא אינו מכיל נבט חיטה.
את הקמח פיתח יאיר וגנר - הטוחן הראשי של הטחנה - והחלטתו, שלא להכניס את נבט החיטה לקמח הכפרי, היתה והינה החלטה מודעת. אמנם, נבט החיטה מכיל 11% שומן, אך הסובין מכיל 4.5% שומן בלבד. ב-100 גרם נבט חיטה יש 363 קלוריות וב-100 גרם סובין יש 213 קלוריות בלבד. מאחר שהקמח נמנה על הסדרה הבריאה, העדפנו לא להכניס את הנבט לקמח.
האלרון מעניק לקמח הכפרי איכויות אפייה מעולות, גם בהשוואה לקמח לבן. כושר ואיכות האפייה של הקמח המלא (שמכיל את נבט הגרעין והשומן שבו) נחותים משל הקמח הכפרי שמכיל את שכבת האלרון האיכותית.
הקמח הכפרי המתקבל אלסטי מאוד ומאפשר לישה קלה במיוחד. אין צורך לערבב אותו עם קמחים אחרים. התוצאות לאחר האפייה מפתיעות ויוצאות דופן במרקמן. מתאים לאפיית לחמים כפריים כהים ומחמצות
מועשר בגלוטן ובלתת שעורה שמאפשר הכנת מאפים אווריריים ובעלי נפח גבוה.
הגלוטן הוא חלבון המצוי בגרעין החיטה, אשר במגע עם מים בזמן עיבודו, תורם לגמישותו של הבצק ויוצר מעין “רשת” חזקה ואלסטית המייצבת את הבצק. רשת זו מאפשרת את החזקת הגזים החודרים לבצק בעת הלישה, ומעניקה ללחם נפח וגובה יפים. בנוסף לגלוטן, מועשר קמח לחם של הטחנות הגדולות בלתת שעורה – גרעין דגן שעבר תהליכי הנבטה וקלייה. בזמן הנביטה נוצרים בגרעין אנזימים (עמילאז) שאחראים על פירוק העמילן והפיכתו ל”מזון” זמין לשמרים. הוספת לתת שעורה משפרת את פעילות השמרים ומקצרת משמעותית את זמן ההתפחה של הבצק.
סדרת הקמחים הבריאה מתאפיינת בתהליך טחינה מיוחד וארוך ובשימוש בחמישה סוגי חיטה שונים, באיכות גבוהה ומוקפדת.
הסדרה הבריאה עשירה בויטמינים, מינרלים, חלבונים וסיבים תזונתיים