אבקת האפייה החלה להימכר כבר במחצית הראשונה של המאה ה-19, אך האבקה המודרנית שאנו מכירים כיום הומצאה על ידי מדענים בגרמניה בשנת 1898. אבקת האפייה היוותה פריצת דרך בתחום האפייה, ויש המחשיבים אותה כפריצת הדרך העיקרית באפייה המודרנית. קודם להופעתה יכלו טבחים להתפיח את הבצק רק באמצעות הקצפת ביצים נמרצת; מחמצת; או בעזרת שמרים.
שמרים יבשים פעילים: פותחו באמצע שנות החמישים. בזכות אורך חיי המדף הארוכים בהם התברכו, הם המשמשים ברוב מתכוני הלחם. הם מהווים תחליף משמעותי לשמרים הטריים הטבעיים. במקרה בו משתמשים בשמרים יבשים במקום אלה הטריים, ומאחר ואלה היבשים פעילים וחזקים יותר, יש להפחית 70 אחוז מהכמות הרשומה במתכון. כלומר- להשתמש רק בשלושים אחוז.