קמח האורז עשוי מאורז מלא טחון דק והוא תחליף מצוין לקמח חיטה כיוון שהם דומים מאוד במרקם שלהם, ולכן הוא יכול לשמש כמרכיב באפיית לחמים. במטבח היפני הוא משמש להכנת איטריות ומאפים מסורתיים. קמח אורז משמש גם לעיבוי רטבים, ולאפיית מאפים
השימוש בקמח דוחן נפוץ מאוד באפייה ללא גלוטן ותורם מאוד למרקם של מאפים ללא גלוטן. מתאימה במיוחד ל: אפיית לחמים ולאפייה במתכונים רבים אחרים במקום הקמח המלא. מעולה גם להוספה לקציצות ולפשטידות. נטחן באבן ריחיים נועד לשמור על 95% מהערכים התזונתיים של דגן הדוחן.
קמח טף כהה שי של הטבע
קמח טף כהה הוא מזון הסופר פוד (מזון על) החדש שכובש עכשיו את העולם. דגן הטף הנו דגן עתיק הגדל בעיקר באתיופיה ואריתראה והוא ידוע בקשיחותו לגדול בתנאים קשים וצחיחים, ולא פלא שאחד מיתרונותיו החזקים והידועים בערכיו התזונתיים בברזל שלו, בכך ש- 100 גרם מהטף שווה ערך ל- 1 ק"ג בשר או ל- 20 ביצים. מצוין לטבעונים וצמחונים, לרגישים לגלוטן ובכלל מומלץ לכולם.
הכוסמת אינה דגן, היא בכלל פרי.
הכוסמת עשירה בחלבון, סיבים, ברזל, אשלגן ובכלל נחשבת למאוד בריאה.
מבחינת הגלוטן, הכוסמת אינה מכילה גלוטן וכמובן שאינה מהווה בעיה או סיכון לצליאקים. למרות זאת בארץ לא תמיד אפשר למצא קמח כוסמת ללא חשש לזיהום מישני של גלוטן היות והקצירה והטחינה בארץ נעשים בקרבת חיטה.
אני באופן אישי מאוד אוהב להשתמש בקמח זה. טעמו עדין, מרקמו נוח לעבודה ואפילו צבעו מקסים.
אגב, חשוב מאוד לא להתבלבל עם כוסמין. כוסמין הוא זן של חיטה וכמובן שהוא מכיל גלוטן.