השימוש בקמח דוחן נפוץ מאוד באפייה ללא גלוטן ותורם מאוד למרקם של מאפים ללא גלוטן. מתאימה במיוחד ל: אפיית לחמים ולאפייה במתכונים רבים אחרים במקום הקמח המלא. מעולה גם להוספה לקציצות ולפשטידות. נטחן באבן ריחיים נועד לשמור על 95% מהערכים התזונתיים של דגן הדוחן.
קמח טף כהה שי של הטבע
קמח טף כהה הוא מזון הסופר פוד (מזון על) החדש שכובש עכשיו את העולם. דגן הטף הנו דגן עתיק הגדל בעיקר באתיופיה ואריתראה והוא ידוע בקשיחותו לגדול בתנאים קשים וצחיחים, ולא פלא שאחד מיתרונותיו החזקים והידועים בערכיו התזונתיים בברזל שלו, בכך ש- 100 גרם מהטף שווה ערך ל- 1 ק"ג בשר או ל- 20 ביצים. מצוין לטבעונים וצמחונים, לרגישים לגלוטן ובכלל מומלץ לכולם.
הכוסמת אינה דגן, היא בכלל פרי.
הכוסמת עשירה בחלבון, סיבים, ברזל, אשלגן ובכלל נחשבת למאוד בריאה.
מבחינת הגלוטן, הכוסמת אינה מכילה גלוטן וכמובן שאינה מהווה בעיה או סיכון לצליאקים. למרות זאת בארץ לא תמיד אפשר למצא קמח כוסמת ללא חשש לזיהום מישני של גלוטן היות והקצירה והטחינה בארץ נעשים בקרבת חיטה.
אני באופן אישי מאוד אוהב להשתמש בקמח זה. טעמו עדין, מרקמו נוח לעבודה ואפילו צבעו מקסים.
אגב, חשוב מאוד לא להתבלבל עם כוסמין. כוסמין הוא זן של חיטה וכמובן שהוא מכיל גלוטן.
אבקת מאקה אורגנית שקד תבור
מופקת משורש המאקה הגדלה בהרי האנדים בפרו. ילידי האזור עושים שימוש בשורש מזה אלפי שנים לטובת שיפור יכולת הריכוז והחדות, חיזוק מערכת החיסון וסגולות נוספות
סופרפוד שכדאי לפגוש.
שורש המאקה נמצא כמשפר את התפקוד המיני בקרב נשים וגברים, יעיל להתמודדות עם תופעות גיל המעבר, מחזק את מערכת החיסון, מחזק את הגוף וממלא חסרים תזונתיים. ידוע גם כמולטי ויטמין טבעי. משפר מצבי לחץ, חוסר שקט וחרדות. נמצא כבגביר ייצור חלב בהנקה ועוד...
איך להשתמש : להוסיף כפית אחת ביום לסמודי שייק, מיץ פירות, גרנולה ועוד.
לבריאות טובה.
אסור לנשים בהריון